open-navfaktor-logo
search
Izbjeglički kamp Nuseirat
Hamas tvrdi: U izraelskoj operaciji u Gazi ubijena tri taoca, jedan je Amerikanac
Hamasovo oružano krilo Brigade Al-Qasam, objavilo je video na Telegram kanalu na kojem se vide tri neidentifikovana leša sa tragovima krvi na tijelima, prekrivenih lica
AUTOR: Anadolu Agency
09.06.2024. u 19:13
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
Hamas je u nedjelju saopćio da su tri izraelska taoca, uključujući jednog američkog državljanina, ubijena u izraelskoj operaciji tokom koje su četiri zarobljenika oslobođena u Pojasu Gaze, javlja Anadolu.
Izraelska vojska oslobodila je u subotu četiri taoca tokom vojne operacije u izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnom Pojasu Gaze.
Hamasovo oružano krilo Brigade Al-Qasam, objavilo je video na Telegram kanalu na kojem se vide tri neidentifikovana leša sa tragovima krvi na tijelima, prekrivenih lica.
- Vaša vlada je ubila brojne vaše taoce kako bi spasila druge zarobljenike - napisano je u videu.
Najmanje 274 Palestinca su ubijena, a oko 700 povrijeđeno u smrtonosnom izraelskom napadu u izbjegličkom kampu Nuseirat.
Izrael nastavlja brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze uprkos rezoluciji Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre.
Više od 37.000 Palestinaca je od tada ubijeno u Gazi, većinom žena i djece, a više od 84.500 je povrijeđeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima.
Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rat
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.