open-navfaktor-logo
search
Urbicid
Izrael je digao u zrak područje sa stotinama stambenih jedinica u Gazi i Rafahu
Korisnici društvenih mreža također su podijelili snimke nastale prije i poslije eksplozija, koje pokazuju obim razaranja koji su te regije pretrpile
AUTOR: Anadolija
23.06.2024. u 19:24
get url
text
Izraelska vojska je eksplozivom digla u zrak cijelo stambeno područje koje se sastoji od nekoliko stotina stambenih jedinica u centru grada Gaze i u Rafahu.
Očevici i lokalni izvori za Anadoliju su rekli da su izraelske snage eksplozivom digle u zrak cijelo stambeno područje u centru grada Gaze, zapadnim dijelovima grada Rafaha i Saudijskoj četvrti u tom gradu.
Korisnici društvenih mreža također su podijelili snimke nastale prije i poslije eksplozija, koje pokazuju obim razaranja koji su te regije pretrpile.
Izvori nisu imali informacije o poginulima i povrijeđenima.
Najmanje 37.598 Palestinaca je ubijeno, a 86.032 osobe su povrijeđene u kontinuiranim napadima koje Izrael izvodi u blokiranom Pojasu Gaze od 7. oktobra prošle godine. Među ubijenim je i najmanje 15.694 djece i 10.279 žena.
Mnoge žrtve i dalje su zarobljene pod ruševinama i na putevima jer spasioci ne mogu da dođu do njih zbog kontinuiranih izraelskih napada.
Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, koji je u svojoj posljednjoj preventivnoj mjeri naložio Izraelu da odmah obustavi svoju operaciju u Rafahu, gradu na jugu Gaze u kojem se nalazi više od milion raseljenih Palestinaca.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.