open-navfaktor-logo
search
Napadi ne jenjavaju
Najmanje 42 osobe ubijene u izraelskim napadima na izbjeglički kamp Shati i naselje Tuffah
Izraelska vojska je tvrdila da je bombardovala zgrade koje Hamas koristi kao vojni štab u gradu Gazi, ne dajući nikakve dokaze ili dodatne detalje
AUTOR: Anadolija
22.06.2024. u 17:19
get url
text
FOTO: Anadolija
Najmanje 42 Palestinca ubijena su u izraelskim napadima na izbjeglički kamp Shati i naselje Tuffah, javlja Anadolija. 
Nastavljaju se izraelski napadi na Pojas Gaze, a u dva odvojena napada ubijeni su deseci Palestinaca. 
Medicinski izvori kazali su za Anadoliju da je izraelska vojska bombardovala kuću u susjedstvu Al-Tuffah u istočnom gradu Gaze, ubivši 18 Palestinaca i ranivši nekoliko drugih.
Također su rekli da su još 24 Palestinca ubijena, a deseci ranjeni u izraelskom bombardovanju izbjegličkog kampa Al-Shati na zapadu grada Gaze.
Izraelska vojska bombardovala je tri stambena objekta u kampu, javlja Anadolija sa lica mjesta.
Očevici su rekli da je više od 20 kuća u ciljanom području potpuno ili djelimično uništeno kao rezultat izraelskog bombardovanja.
FOTO: Anadolija
U međuvremenu, izraelska vojska je tvrdila da je bombardovala zgrade koje Hamas koristi kao vojni štab u gradu Gazi, ne dajući nikakve dokaze ili dodatne detalje.
Kršeći rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom se zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael se suočio s međunarodnom osudom usred svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Gazu od 7. oktobra prošle godine.
U izraelskoj ofanzivi na Pojas Gaze od oktobra prošle godine ubijen je najmanje 37.551 Palestinac, saopćilo je u subotu Ministarstvo zdravlja u opkoljenoj enklavi. 
Više od osam mjeseci nakon izraelskog rata, veliki dijelovi Gaze leže u ruševinama.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.