open-navfaktor-logo
search
Šta to radi Srbija
Šef pregovaračkog tima Kosova: Bislimi nije stigao u Beograd, vraćen za Prištinu iz "sigurnosnih razloga"
Prvi potpredsjednik kosovske vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bislimi nije uspio da učestvuje na forumu i konferenciji u Beogradu, jer su ga srpske vlasti vratile kada je bio u blizini Beograda "iz sigurnosnih razloga". 
27.10.2022. u 22:21
get url
text

Bislimi je, kako prenose kosovski mediji, vraćen nazad na Kosovo kada je bio na oko 100 kilometara pred Beogradom. On je dotičnu situaciju nazvao manipulacijom Srbije.

- Zahtjev za posjetu smo uputili prije nedjelju dana. Posjeta je odobrena. Prešli smo granicu, približili smo se Beogradu, tu nas je zaustavio policijski auto i rekli nam da se vratimo iz sigurnosnih razloga. Ispostavilo se da je to sve manipulacija... Došao je dodatni auto pa konvoj i tražili su da se vratimo, jer su navodno sigurnosni problemi. Rekli su da je sigurnost ugrožena -  rekao je šef pregovaračkog tima Kosova u dijalogu sa Srbijom za kosovske medije. 

Prvi potpredsjednik Vlade Bislimi trebao je danas da učestvuje na konferenciji "Diplomatski dijalog" u organizaciji Foruma za etničke odnose na temu "Kosovo i evropska perspektiva regiona", dok je u petak trebao da učestvuje na panel diskusiji, u okviru "Beogradske sigurnosne konferencije", na temu "Kosovo i Srbija - Izbjegavanje ćorsokaka".
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.