open-navfaktor-logo
search
Traže povlačenje odluke
Burno u Hrvatskom saboru: Mi donirali SKB Mostar 11 miliona KM, a naše bolnice žive od kineskih donacija
SDP-ov zastupnik u Hrvatskome saboru Nenad Stazić podsjetio je danas tokom saborskog zasjedanja kako je Hrvatska donirala 43 miliona kuna ( 11 miliona KM) mostarskoj bolnici, SKB Mostar. 
15.04.2020. u 20:37
get url
text

Istakao je da je solidarnost u redu, ali je krivo vrijeme jer bolnice u Hrvatskoj, kako tvrdi, žive od kineskih donacija.

- Solidarnost je u redu, ali sada nije pravo vrijeme za to, jer ne znamo koliko će kriza zbog koronavirusa još trajati - rekao je Stazić u saborskoj raspravi o prijedlogu izmjena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, objavio je 24 sata.hr. 

Silvano Hrelja (HSU) rekao je kako je na donaciju od 43 miliona kuna iz mostarske bolnice odgovoreno kako to nije neki novac. Dodao je da je Vlada trebala opozvati tu svoju odluku i taj novac preusmjeriti u zagrebačke bolnice oštećene potresom.

Podsjećamo, prije nekoliko dana Stazićev kolega iz saborskih klupa prozvao je hrvatski HDZ zbog istih donacija. 

- Kolege iz HDZ-a su mi prigovorili da se bavim politikanstvom i koristim vlastitu porodicu kada sam prozvao HDZ za grubo zanemarivanje štićenika doma za starije i nemoćne u Splitu što je dovelo do širenje koronavirusa među njima.

S obzirom da se radi o HDZ-ovom nestručnom kadru koji je postavljen, začudo, od strane HDZ-a ali eto to nisam smio reći, sad se pitam koga bih to trebao prozvati jer je 43 miliona kuna (11 miliona KM) donacije danas otišlo bolnici u Mostar. Moram vas podsjetiti i da je Vlada Republike Hrvatske 2019. godine Sveučilišnoj bolnici Mostar isplatila 40 miliona kuna (10 miliona KM). Prema ranije navedenoj logici bit će HDZ ni za to kriv nije. Na slikama gledate bolnice u Zagrebu nakon potresa i bijelu zgradu Mostarske bolnice - poručio je Ostojić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.