open-navfaktor-logo
search
Stari testament
Žena će naslijediti milion i po dolara od dečka s kojim je prekinula prije 34 godine
Jeffrey Rolison se tokom 80-ih godina prošlog stoljeća zabavljao sa Margaret Losinger, a zatim je 1987. u rukom pisanom testamentu, imenovao baš nju kao jedinu korisnicu njegove penzijske štednje, iako su prekinuli dvije godine kasnije
AUTOR: Faktor/Wall Street Journal
14.06.2024. u 09:29
get url
text
Amerikanka Margaret Losinger (68), prema odluci suda, naslijedit će više od milion dolara penzijskog fonda dečka s kojim je izlazila prije 34 godine.
Braća i sestre preminulog muškarca osporavaju potraživanje, piše Wall Street Journal, te su bili neugodno iznenađeni kada su saznali za status korisnika nekadašnje djevojke svog brata.
Riječ je o Jeffreyju Rolisonu, koji se tokom 80-ih godina prošlog stoljeća zabavljao sa Losinger, a zatim je 1987. godine u rukom pisanom testamentu, imenovao baš nju kao jedinu korisnicu njegove penzijske štednje, iako su prekinuli dvije godine kasnije.
Margaret se kasnije udala za drugog muškarca i dobila djecu, a Rolison je imao dugogodišnju partnericu
"
Prema sudskim dokumentima, upoznali su se dok je on igrao frizbi. Nakon toga su čak i živjeli zajedno, ali nisu se vjenčali jer on nije bio spreman za brak.
Margaret se kasnije udala za drugog muškarca i dobila djecu, a Rolison je imao dugogodišnju partnericu.
Losinger će naslijediti sav novac iz njegove penzijske štednje, a taj iznos uopće nije mali. Riječ je o milion i po dolara.
Njegova braća borila su se na sudu, ali su izgubili.
Čak su se i žalili na odluku, a kompanija P&G, u kojoj je Rolison radio, tvrdi da su oni dali sva potrebna upozorenja o potrebi ažuriranja dokumenata.
Braća su se žalila na ovu odluku jer smatraju da to nije bila namjera njihovog preminulog brata, nego samo njegov nemar.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.