open-navfaktor-logo
search
Dvije osobe povrijeđene
Granični policajac Emir Škaljo predat Tužilaštvu KS: Pucao sinoć na Ilidži, pronađeni pištolji, puška...
Na području Ilidže sinoć je došlo do fizičkog obračuna i upotrebe vatrenog oružja. Dvije osobe su povrijeđene, a jedan muškarac je uhapšen. On je danas, kako je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić, predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.
21.07.2023. u 18:02
get url
text

VEZANI TEKST - Četiri osobe se potukle na Ilidži, dvije povrijeđene, za sada nema uhapšenih

PU Ilidža je zaprimila prijavu da je u ulici Edhema Eke Džubura došlo do fizičkog sukoba više osoba i upotrebe vatrenog oružja.

- Izlaskom na mjesto događaja, utvrđeno je da se osumnjičeni muškarac bez ikakvog povoda sukobio sa dvije osobe, koristeći fizičku snagu i biber sprej, pri čemu je nanio teške tjelesne povrede 37-godišnjem M.K, dok je jedan malololjetnik zadobio lakše tjelesne povrede. Osumnjičeni E.Š. je upotrijebio vatreno oružje, ispalivši jedan hitac iz pištolja, pri čemu nije bilo povrijeđenih osoba, dok je upotrebom podesnih predmeta pričinio materijalnu štetu na tri parkirana motorna vozila - navodi se iz MUP-a KS.

Kako dodaju, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana i garaže koje koristi osumnjičeni, gdje je pronađeno i oduzeto: dva pištolja s pripadajućim okvirovima i 30 metaka, 79 metaka različitog kalibra i dijelovi automatske puške.

Danas je osumnjičeni predat u nadležnost Tužilaštva KS, a sutra će biti odluka o daljnim mjerama.

Kako mediji navode, uhapšen je granični policajac Emir Škaljo. On je, naime, od ranije poznat organima gonjenja. 

Novinari CIN-a iz Sarajeva ranije su došli u posjed dokumenta gdje se Emir Škaljo dovodi u vezu sa krađom motornih vozila, provalnom krađom i omogućavanjem uživanja opojnih droga.

Iz dokumentacije se vidi da je Škaljo, zet jednog od načelnika, osuđen 2007. godine na kaznu od mjesec dana zatvora, uslovno na jednu godinu, za krivično djelo omogućavanje i uživanje opojnih droga. Presuda je izbrisana iz evidencije u januaru 2009. godine. Iz izvještaja SIPA-e se može vidjeti da se Škaljo nalazi u operativnoj evidenciji policije zbog različitih krivičnih dijela.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.