open-navfaktor-logo
search
Pretresi
Na području Kaknja uhapšeno devet osoba zbog prodaje droge
U nastavku operativne akcije "Meta II", koju su policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona vršili tokom jutra te pretresli 14 lokacija na području Kaknja, uhapšeno je devet osoba.
21.12.2023. u 14:16
get url
text

Ova policijska akcija, kako je istakla šefica Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK Aldina Alić, bila je usmjerena na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

- Aktivnosti u okviru policijske akcije 'Meta II' provode se u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Kaknju. Prilikom pretresa, devet osoba koje su danas tokom pretresa stavljene pod kontrolu i uhapšene, sumnjiče se da su u vremenskom periodu od marta do novembra 2023. godine, s ciljem pribavljanja protuzakonite koristi, nezakonito nabavljala, prometovala i vršila prodaju opojnih droga krajnjim konzumentima. Nad osobama je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada - kazala je Alić.

Najavila je kako će svi uhapšeni na daljnje postupanje biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.