open-navfaktor-logo
search
Incident od prije dva dana
Nakon hapšenja Aziza Gašija: Policija traga za Muhamedom Ali Gašijem zbog tuče u Sarajevu
Sarajevska policija, zbog sumnje da je učestvovao u incidentu koji se dogodio u četvrtak (16. novembar) u Petrakijinoj ulici u centru Sarajeva, kada je napadnuta i pretučena jedna osoba, traži i Muhameda Ali Gašija, saznaje Faktor nezvanično iz izvora bliskih MUP-u Kantona Sarajevo.
18.11.2023. u 13:28
get url
text

VEZANI TEKST - Nakon tuče na Mejtašu: Aziz Gaši uhapšen zbog nasilničkog ponašanja

Podsjetimo, preksinoć je sarajevska policiju u 23 sata uhapsila Aziza Gašija (52) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Aziz Gaši se sumnjiči da je u Petrakijinoj ulici oko 12.20 sati, fizički napao i pretukao Tarika H. iz Sarajeva.

Bivši predsjednik FBiH Marinko Čavara prošle godine donio je odluku kojom je djelimično pomilovao Muhameda Alija Gašija, osuđenog za organizirani kriminal, na period od tri mjeseca.

VEZANI TEKST - Čavara djelimično pomilovao Muhameda Alija Gašija

Muhamed Ali Gaši je 2010. godine pravosnažno osuđen na 17 godina i sedam mjeseci zatvora zbog organiziranja zločinačke organizacije u vezi s krivičnim djelima protupravno zauzimanje nekretnine od općeg značaja, oštećenja tuđe stvari, bespravne gradnje, ugrožavanje sigurnosti, pranja novca, ubistvo u pokušaju te više krivičnih djela iznude u pokušaju.

Dovodio se u vezu i sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele, ali to nikad nije dokazano. Bio je prvostepeno osuđen na 20 godina zatvora.

Također, i Aziz Gaši odranije je poznat policiji po različitim krivičnim djelima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.