open-navfaktor-logo
search
Nasilje u porodici
Pritvoren Mostarac Slobodan S: Pretukao suprugu, prijetio joj solnom kiselinom i da će nju i djecu ugušiti na spavanju
Općinski sud u Mostaru, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona odredio je jučer jednomjesečni pritvor Slobodanu S. (1981.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici.
04.10.2023. u 18:11
get url
text

Tereti se da je 30. septembra 2023 godine, oko 15.30 sati, u porodičnoj kući u Mostaru fizički napao svoju suprugu L. S., tako što ju je koljenom više puta udario u donji dio trbuha, pri čemu je žena udarila glavom od štok vrata. Pritom je osumnjičeni, kako se navodi u saopćenju Tužilaštva HNK, galamio na nju i prijetio joj da će je posuti solnom kiselinom po licu, da će nju i dvoje djece ugušiti na spavanju, te da joj zabranjuje da ide van sa djecom.

- Potom, nakon što su, po pozivu napadnute žene, pristupili pripadnici policije i obavili razgovor sa osumnjičenim i njegovom suprugom i osumnjičenog upozorili na ponašanje, žena je izašla do prijateljice po neke stvari za djecu, a kada se, nakon desetak minuta, vratila u kuću, osumnjičeni ju je ponovo fizički napao tako što ju je presreo u hodniku i udario rukom u lice i desno rame, te joj zavrnuo ruku, uslijed čega je zadobila povrede - saopćilo je Tužilaštvo.

Sudu su predložil da se pritvor osumnjičenom Slobodanu S. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Naime, pred Općinskim sudom u Mostaru protiv osumnjičenog se vodi krivični postupak za isto krivično djelo. Tužilaštvo HNK u saradnji sa MUP-om HNK - PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.