open-navfaktor-logo
search
Objavili saopćenje
Pronađeno 49 drvenih palica: Policija RS-a spriječila tučnjavu navijača Želje i Sloge
Policijski službenici Policijske uprave Doboj oglasili su se saopćenjem nakon današnje utakmice između Sloge i Željezničara odigrane u Doboju u kojem su otkrili da su zaustavili fizički obračun navijača te šta su sve pronašli kod gostiju iz Sarajeva.  
20.09.2023. u 21:53
get url
text

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

- Policijski službenici Policijske uprave Doboj u saradnji sa Jedinicom žandarmerije Uprave policije na stadionu "Luke" u Doboju uspješno su osiguravali odigravanje fudbalske utakmice Premijer lige BiH između FK Sloga iz Doboja i FK Željeznčar iz Sarajeva, gdje je bilo prisutno blizu 1.500 navijača.

Prilikom osiguravanja policijski službenici su od navijača FK Željezničar oduzeli 49 drvenih palica, jednu metalnu teleskopsku palicu, jednu fantomku crne boje, jednu baklju i jednu vrećicu sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izledom asocira na opojnu drogu spid.

Navedeni predmeti su bili namijenjeni za fizički obračun sa navijačima FK Sloga koji je prethodno dogovoren putem društvenih mreža.
 
Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da su navijači FK Željezničar planirali nerede i ulazak na teren sa ciljem prekida navedene utakmice, te je zbog toga prije završetka utakmice izvršen pokret navedenih navijača koji su uz pratnju policijskih službenika napustili područje grada Doboja.

Protiv jednog navijača biće pokrenut prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, Zakonom o oružju i municiji Republike Srpske i Zakonom o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske - piše u saopćenju.

Podsjetimo, današnji zaostali susret drugog kola Premijer lige završen je pobjedom Sloge rezultatom 3:0.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.