open-navfaktor-logo
search
Šturo saopćenje
Opća bolnica u Sarajevu bez objašnjenja zašto su došli u situaciju da obustave operacije, oglasili se u tri rečenice
Nakon što su mediji saznali i jutros objavili informaciju da je od prošle sedmice, zbog kvara na sistemu za zrak kojim se snabdijevaju sve mašine, pa i respiratori, obustavljen operativni program, iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo šturo su na zvaničnoj stranici ustanove, bukvalno u tri rečenice, dali "objašnjenje".
01.09.2023. u 11:42
get url
text

To vjerovatno ne bi uradili ni danas da novinari nisu zvali i tražili od menadžmenta zdravstvene ustanove pojašnjenje - zašto je zaustavljen operativni program?  

VEZANI TEKST - U Općoj bolnici u Sarajevu od prošle sedmice obustavljene operacije, šta se dešava?

Kako su naveli iz Opće bolnice, "dio operativnog programa je obustavljen o čemu su obaviješteni nadležni".

- Dio operativnih sala radi, a otklanjanje kvara na elektronici je u toku i uz poštivanje zakonskih procedura. Početkom naredne sedmice očekujemo uspostavljanje redovnog operacionog programa - stoji u objavi iz Opće bolnice.

Nakon svega, iz ove zdravstvene ustanove nisu našli za shodno da građanima Kantona Sarajevo obrazlože - zašto od prošle sedmice ne radi dio operativnog programa, zbog čega se pacijenti upućuju na operacije u KCUS, da li se to moglo izbjeći pravilnim planiranjem i situacija poput kvarova na aparatima, te zbog čega su doveli u takvu situaciju i zdravstvenu ustanovu i zdravstvene osiguranike?!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.