open-navfaktor-logo
search
Zeljković i ostali
Nakon duge pauze u predmetu "Korona ugovori": Optuženi se vratili u sud, ročišta ograničena na tri sata
Optuženi u predmetu "Korona ugovori" danas su se nakon duge pauze vratili u klupe Okružćnog suda Banja Luka, a ročišta će im ubuduće trajati maksimalno tri sata dnevno koliko je jedan od optuženih, Slavko Bojić, sposoban da prati suđenje.
05.02.2024. u 14:14
get url
text

Zaključak je to tima ljekara koji su po naredbi banjalučkog suda vještačili procesnu sposobnost ovog optuženog, a zbog njegovih oboljenja i u cilju prevencije komplikacija.

Zbog Bojićeve bolesti, ročišta u ovom predmetu nisu zakazivana skoro tri mjeseca, odnosno od kraja oktobra prošle godine.

U ovom predmetu su, osim Bojića koji je vlasnik firme "Prokontrol", optuženi i bivši direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislav Zeljković, direktor firme "Promeding" iz Laktaša Dragan Dubravac, vlasnik turističke agencije "Travel 4 fun" Saša Marković i bivši direktor firme "Sineks laboratorija" Sani Crljić.

Terete se za brojne zloupotrebe u vrijeme epidemije koronavirusa, kojima je budžet RS-a oštećen za najmanje 1,3 miliona maraka.

Specijalista hirurgije i subspecijalista vaskularne hirurgije Milanko Matić kazao je na današnjem sudskom ročištu da je Bojiću bitno smanjena radna i zdravstvena sposobnost, te da mu je u Njemačkoj neuspješno urađen stent kao i da je mogao imati fatalan ishod.

Hematolog Sandra Hotić kazala je da Bojić boluje od leukemije i pridružila se ljekraskom mišljenju da optuženi u procesu može učestvovati do tri sata dnevno.

Svoje mišljenje iznio je i neuropsihijatar Slobodan Stanković koji je istakao da kod Bojića postoji visoka rizičnost od infarkta, i da je tri puta ranjavan u ratu što je ostavilo posljedice na njegovo zdravlje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.