open-navfaktor-logo
search
Uskoro javni poziv
Planira se izgradnja autoceste kroz Posavski kanton i novog mosta na Savi
Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić je na poziv predsjednika Vlade Posavskog kantona Đure Topića posjetila Orašje gdje se razgovaralo o izgradnji autoceste Tuzla - Orašje i o izgradnji novog mosta između Orašja i Županje.
09.02.2024. u 11:16
get url
text

S obzirom na to kako je trasa ove dionice autoceste usuglašena, zadan je vremenski okvir za izradu projektne dokumentacije, izvlaštenje zemljišta te u konačnici raspisivanje poziva za izbor izvođača za izvođenje radova na ovoj dionici. 

U vezi izgradnje novog mosta na rijeci Savi, utvrđeno je kako će JP Autoceste FBiH izraditi sve potrebne prethodne analize i studije koje će poslužiti kao osnova za realizaciju ovog projekta sa strane Bosne i Hercegovine, s obzirom na to kako se radi o nastavku autoceste Tuzla - Orašje prema Republici Hrvatskoj.

Nadalje, govorilo se o konkretnim projektima iz oblasti izgradnje, rekonstrukcije i sanacije cestovne infrastrukture na magistralnim, regionalnim ali i lokalnim cestama, kao što su izgradnja sjeverne obilaznice oko Odžaka, semaforizacija mosta u Prudu, saniranje kolovoza na dionici Šamac - Orašje, te izgradnja trotoara u Donjoj Mahali.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.