open-navfaktor-logo
search
Ima debeo policijski dosije
Bračni par brutalno pretučen i opljačkan u kući u Rimu, uhapšen Satomi Hadžović
AUTOR: N1/Faktor
16.06.2024. u 10:58
get url
text
FOTO: roma.corriere.it
Lomljava stakla, očajnički vrisak i upad bande alarmirali su sinoć stanovnike rimskog kvarta Monte Sakro, a rezultat svega je teška provalna pljačka bračnog para koji su prvo pretučeni, a zatim i opljačkani.
U njihov stan je upala banda od šest osoba, a jedini koji je uhvaćen je Satomi Hadžović (28), državljanin Bosne i Hercegovine, piše N1.
Naime, on je zajedno sa ostalima upao u stan u ulici Domeniko Kompareti, i to relativno rano, oko devet sati. Zanimljivo da su upali u stan u kojem je bilo više nego očigledno da su stanari tu, jer su sva svjetla bila upaljena. Čim su ušli, prvo su ženu udarili u glavu, a zatim su pretukli i njenog muža.
Komšije su čule buku i odmah pozvale policiju koja je došla u rekordnom roku, ali prekasno da uhvate pljačkaše. Na licu mjesta su zatekli teško povrijeđeni bračni par, a ženu su odmah transportovali u bolnicu Umberto, zbog ozbiljne povrede glave i sve prognoze su neizvjesne. Upravo zahvaljujući komšijama policija je uspjela da uhapsi Hadžovića i to na osnovu opisa automobila kojim su pobjegli.
- Čuli smo vrisak žene, koja je bila očajna, odmah smo znali da se nešto loše dešava u stanu. Prvo smo pomislili na porodično nasilje, ali onda smo vidjeli pljačkaše kako bježe iz zgrade. Njih šesterica su skočili sa balkona i svi su pobjegli u različitim pravcima - rekao je jedan od komšija.
Komšije kažu da je prizor u samom stanu bio užasan.
- Krvi je bilo na sve strane, njena glava je rasječena i ležala je skoro u besvjesnom stanju. Muž je bio sav u podlivima i bolovima. Dok smo čekali hitnu pomoć da stigne, mislili smo da žena neće preživjeti, jer je izgubila dosta krvi - rekao je jedan komšija.
Opljačkani čovjek je policajcima samo ponavljao da je on običan radnik i da od njega nemaju šta da ukradu. Policajcima je rekao da su im upali u stan dok su večerali. Ali, za njega je to bio toliki šok da nije ni vidio ko ga je napao, samo se sjeća da ih je molio da ostave njegovu ženu.
Ipak, jedan komšija je vidio automobil kojim su pobjegli pljačkaši nakon čega je policija krenula u potjeru. Hadžovića je patrola presrela nedaleko od mjesta pljačke. On je već poznat policiji jer je hapšen nekoliko puta i ima debeo dosije u policiji.
Italijanski medij Roma.corriere je objavio da je par pretučen zbog krađe para naušnica, a da su pljačkaši nakon ove, provalili u drugu kuću, ovaj put praznu, još uvijek u istom naselju.
Navode i da je Hadžović Bosanac, ali rođen u Rimu, i pod istragom je za druge zločine. Ovaj posljednji se desio u četvrtak.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.